Katinka900 » Specials » Haarverzorging

Alles over haar, haarverzorging en trends

Alles over haar, haarverzorging en trends De juiste shampoo gebruiken zorgt niet altijd voor mooi haar. Soms heeft je haar wat extra's nodig. Je komt bijvoorbeeld voedingsstoffen tekort of je hebt last van roos. Wil je de laatste trends volgen op haargebied, dan is het wel leuk deze te kennen. Kortom: alles over haar!

Kapsels

Je kan voor allerlei kapsels kiezen: lang, kort, steil of krullen, rood, bruin, blond of zwart. Kies wat bij jouw past en waarbij jij je lekker voelt. Maar er zijn wel een paar basisregels.

Pas je kapsel aan aan de vorm van je gezicht:

  • Bij een ovaal gezicht past vrijwel ieder kapsel
  • Bij een vierkant gezicht worden de lijnen verzacht door krullen of/en een pony
  • Driehoekige gezichten met een brede kin en een smaller voorhoofd lenen zich uitstekend voor korte kapsels met veel volume.
  • Driehoekige gezichten met een smalle kin en een breed voorhoofd krijgen meer balans met een pony en/of krullen. Ook een bob doet het goed bij deze gezichtsvorm.
  • Bij een rond gezicht wil je de lijnen wat langer doen lijken. Haar in laagjes kan hierbij helpen. Breng wat volume aan boven op het hoofd, of laat het lang en sluik vallen. In geen geval volume aan de zijkant van je gezicht.

Welk kapsel voor welk haar:

  • Krullend haar is het mooist in een halflang of lang kapsel. Dit voorkomt kroezen en pluizen van het haar
  • Heel fijn en steil haar kan je het beste niet in lagen knippen. Dit doet de onderkant van je haar nog dunner lijken. Laat het ook niet te lang groeien. Dit geeft al snel een piekerig en onverzorgd resultaat.

Zorg dus dat je gezichtsvorm, de structuur van je haar en je kapsel bij elkaar passen en laat je adviseren door een goede kapper. Dan kan er qua kapsel niet zo heel veel meer mis gaan.
Kruiden in je haar

Kruiden in je haar

Je haar wordt geregeld aan allerlei behandelingen en chemische middelen blootgesteld. Soms wordt je haar dof, droog of vet of krijg je last van roos. Dan wil je niets liever dan de conditie van je haa…
Mooi haar hebben en mooi haar houden

Mooi haar hebben en mooi haar houden

We willen allemaal mooi haar maar soms zijn er tijden dat de conditie van je haar niet al te best is. Het haar is droog en dof of juist supervet. Soms is er ook meer aan de hand en valt het haar uit.…
Wat kan je doen tegen roos?

Wat kan je doen tegen roos?

Roos is een veel voorkomende en hinderlijke kwaal. De schilferige hoofdhuid is geen prettig gezicht, zeker niet wanneer je schouders geregeld onder regenen en de roos zichtbaar is op je (donker) kledi…
Haaruitval bij vrouwen

Haaruitval bij vrouwen

Blondines hebben het meeste haar, zo'n 140.000 haren. Hierna volgen de brunettes, daarna de zwartharigen en de dunste haardos is weggelegd voor de roodharigen. Zij hebben slechts 85.000 tot 90.000 har…
Hoe houd je je haar gezond?

Hoe houd je je haar gezond?

Gezond en mooi haar willen we allemaal, maar het valt niet altijd mee om het haar in optimale conditie te krijgen en te houden. Sommige styling manieren zijn een aanslag op de conditie van de jaar en…
Gepubliceerd door Katinka900 op 20-05-2012, laatst gewijzigd op 25-11-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://www.kapsels.net/tips/vormgezicht.htm