Katinka900 » Specials » Milieuvriendelijk schoonmaken
De pen is de tong van de geest.

Milieuvriendelijk schoonmaken

Milieuvriendelijk schoonmaken We hebben allemaal veel te veel schoonmaakmiddelen in de kast. Dit kan anders. Eigenlijk hebben we helemaal niet zoveel schoonmaakmiddelen nodig. De beste schoonmaakmiddelen zijn de dingen die we toch al in de kast hadden staan, zoals soda, azijn, slaolie en citroensap.

Schoonmaakmiddelen en milieu

De meeste schoonmaakmiddelen zijn onnodig milieubelastend. Ze kosten veel geld en zijn zo geconcentreerd dat we allemaal geneigd zijn er teveel van te gebruiken. Schoonmaken is nodig voor het zicht, maar ook om bacteriën te verwijderen. Het is echter onder normale omstandigheden onzin om je huis te desinfecteren. Bovendien zijn desinfecterende middelen schadelijk voor zwangere vrouwen en kleine kinderen. Wanneer je vaatdoekjes dagelijks vervangt, het aanrecht en de toiletbril iedere dag even afneemt en één keer in de zes weken het beddengoed op zestig graden wast, blijft het schoon in huis en is desinfecteren niet nodig. Dit wordt natuurlijk anders wanneer er iemand in huis aanwezig is, die een besmettelijke ziekte heeft.
Spiritus en glasreinigers dragen bij aan de smogvorming en kan je dus maar het beste zo min mogelijk gebruiken.

Nooit doen met schoonmaakmiddelen

  • Meng nooit schoonmaakmiddelen door elkaar. Dit kan gevaarlijk zijn, want er kunnen door bepaalde mengsels schadelijke gassen ontstaan.
  • Wanneer er kleine kinderen in huis zijn, berg je schoonmaakmiddelen op achter slot en grendel. Laat geen flessen staan. Vergiftiging door schoonmaakmiddelen komt vaak voor bij kinderen tussen de twee en de vijf jaar oud.
Koffiedrab gebruiken

Koffiedrab gebruiken

Na het nuttigen van een kopje koffie, blijft er als restproduct koffiedrab over. Je kan dit natuurlijk in de vuilnisbak kieperen, maar zijn nog andere mogelijkheden te verzinnen. Tips voor het gebruik…
Huishoudtips met azijn, citroensap en soda

Huishoudtips met azijn, citroensap en soda

Iedereen heeft zijn keukenkastjes vol staan met schoonmaakmiddelen maar is dat wel allemaal nodig? Hoever kan je komen met de meest basale huishoud benodigdheden zoals azijn, citroensap, olie en soda?…
Goedkoop je huis schoonmaken met afwasmiddel

Goedkoop je huis schoonmaken met afwasmiddel

Goedkope en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen maak je zelf. Om je huis goed schoon te maken heb je niet meer nodig dan azijn, olie, soda en een afwasmiddel. De rest van de schoonmaakmiddelen zijn…
Gepubliceerd door Katinka900 op 11-09-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://www.milieucentraal.nl/thema's/thema-3/schoonmaaktips/
Schrijf mee!